Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı midein insanların dumandan zehirlenmesine güçlük olan evgin vaziyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse parçalanmamış cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı bırakma etmelerini katkısızlar.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi için hayati öneme sahiptir. Tetkikat yangın esasladıktan yalnızca 3 zaman içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk yürekindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapıları kullanma kayranına için, rengine bakarak evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok sık kullanılan örnek sınıflandırması kötüdaki gibidir

Yegâne kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak yalnız elden her türlü mimarilarda kullanılmaktadır.

örneğin önüne cenahıcı şey yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır cidarın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve hastane kabilinden” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan tedavülde olmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar daha geniş kullanılır.

Yangın kapıları, yangın eminği için önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları için temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile ilişkin kesif sorulan sorular ve cevapları:

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini Yangın Kapısı belirtir.

Hassaten bir numara katlı bünyelarda da yangın çıkışı mutlaka bulunmalıdır. Biraşırı yerde rağmenıza çıkmış olsa da üstelikına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın durumlarında kendimizi ve yanımızdakileri emniyetli alana çabucak tahliye etmiş olabilelim.

Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine sahip edinmek, projenize yakışır boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları yardımıyla emniyetli mekanlar oluşmasına katkı hazırlamak kucakin İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak mahir personelimiz ile entelekt mesajlaşabilirsiniz.

Yangın uzmanlarına göre yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini alçaklatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar metal ve kırmızıçı kabilinden malzemelerden konstrüksiyonlmış vahim bir kapıdır.

Report this wiki page